Reliant Yachts | Design & Konstruktion
Our enterprise of designing, marketing and building the world’s finest power and sailing yachts has evolved from a passion for building superior offshore yachts, tempered by over forty years of boat building experience and thousands of offshore miles.
reliant, yachts, yachting, boating, reliant yachts, powerboats, sailboats, custom, semi-custom, service, design, naval architecture, builder, yacht builder, jim ewing, david macfarlane, alden, trumpy, yanmar, cummins, volvo, engines, electronics, state-of-the-art, hinckley, sabre, vicem, mjm, morris, offshore, blue water, experience, excellence, downeast, down east, value, quality
963
post-template-default,single,single-post,postid-963,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
 

Design & Konstruktion

Design & Konstruktion

Vackra proportioner och design. Reliant Yachts vänder sig till kräsna båtägare som kräver prestanda, har öga för klassisk estetik och uppskattar den funktionella tekniken ombord som du bara kan få från årtionden av seglingserfarenhet.

SKROV DESIGN – MOTORYACHTER
Det modifierade semiförskjutna V-formade skrovet på våra motoryachter är konstruerat för att skära genom grov sjö med förtroende och komfort. Utöver dess överlägsna manövreringsförmåga har skroven på Reliant motoryachter utformats med en modifierad V-botten som förskjutits akterut för att skapa bättre trimegenskaper och stabilitet i sjögång. Extra utmärkande är att våra motoryachter har en betydligt bättre balans och nivå än andra prestandabåtar där sikten föröver ofta är begränsad i hög hastighet.

SKROV DESIGN – SEGELYACHTER
Reliant segelbåtar är utformade för att maximera längd i vattenlinjen till längdförhållandet, samtidigt som klassiska proportioner och reservflytkraft fås genom överhäng i fören och aktern. Yachtens bredd bärs väl akterut för att ge bättre seglingsegenskaper vid undanvindar, men också för en rymligare interiör. Fenkölen med NASA-sektioner och ändplattor är utformad för att ge imponerande seglingsprestanda och hög stabilitet, utan ett för stort djupgående och de potentiella problem som en traditionell köl ger. Stort roderblad används för att ge överlägsen styrförmåga under segel, men också för bra manövreringsförmåga framåt och bakåt med motor.

LAMINAT KONSTRUKTION
Reliant Yachts använder den process som kallas kall formpressning. Materialet som används är epoxi och som ger överlägsna bindningsegenskaper, och som inte kan drabbas av fuktintrång vid laminering (isothalic och orthothalic) vilket är brukligt vid tillverkning i glasfiber. Dessutom genererar inte epoxi vid härdningsprocessen flyktiga och cancerframkallande VOC-utsläpp.
Mahogny faner är mättade med epoxihartset och lamineras i multipla förspända skikt för att producera ett skrov som är mer slagtåligt, starkare och lättare än konventionella kärnglasfiberlaminat. Konstruktionen gör att vatten inte kan tränga in under processen som många kärnglasfiberskrov drabbas av och som resulterar i kostsamma reparationer. Dessutom medför byggnadstekniken ett skrov med förbättrad termisk och akustisk isolering.